GuaranaPlus Čokoláda mléčná 51% s Chia Semínky 45 g

Neohodnoceno
 
 
Ve spolupráci s rodinnou čokoládovnou Františka Bačíka z Troubelic vznikla mléčná čokoláda s Chia semínky.
Dostupnost Skladem poslední kus
Můžeme doručit do
25.11.2020
Běžná cena 91 Kč
Ušetříte 12 Kč (–13 %)
79 Kč    
Kód produktu GUR030
Značka GuaranaPlus
Kategorie Čokolády
 

Čokoláda mléčná 51% s Chia Semínky 45 g

Čokoládovna z Troubelic je známá tím, že si výrobu čokolády vyrábí od A-Z. Dováží kakaové boby přímo z Ekvádoru, nepoužívají žádné dochucovadla, neobsahují lecitin ani konzervanty! Neobsahují LEPEK a sladí jen panelou, ztuhlou šťávou z cukrové třtiny, která je zdravou variantou slazení.

Čokoláda s Chia semínky

Chia semínko patří mezi tzv. superpotraviny. Chia semínka obsahují antioxidanty, vitamíny, minerální látky, vlákninu, aminokyseliny, bílkoviny a velké množství omega-3 mastných kyselin (kyselina alfa-linolenová). Mezi nejjednodušší recepty, jak využít "magickou sílu" chia semínek je posypat jimi různé pokrmy.

Vybrané druhy čokolád jsme posypali chia semínky. Každá čokoláda je vyrobená ručně a navíc i ručně posypána.

O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.

Snažíme se zachovat "tradiční" chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi "náhražkou", která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.

Základní proces výroby

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému "odfouknutí" slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny - kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.

Poté je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den "odpočívat". Pak je čokoláda připravená k balení.

Složení

  • Kakaové boby, kakaová hmota, kakaové máslo, sušené mléko, třtinová šťáva panela, chia semínka.

Výrobce: Exotic Herbs s.r.o., Hradební 1218, 68601 Uherské Hradiště

Hmotnost 0.06 kg
Forma sypké
Gramáž 45 g
Výrobce GuaranaPlus

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: