Broskve sušené mrazem (lyofilizované) | Big Boy

180 Kč
Expedujeme do 4 pracovních dnů
Varianta
Velikost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
2.12.2021
Sušené ovoce si zachová nutriční hodnoty i vitamíny jako čerstvé.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci.

Broskve obsahují vitamíny (provitamin A, vitamíny skupiny B, vitamín C a E) a minerály.

Výhody lyofilizace:

  • zachování chuti a vůně
  • zachování přírodní přirozené barvy a struktury
  • zachování výživových hodnot, vitamínů a minerálů
  • neplatíte hmotnost vody (broskve obsahují průměrně 89 % vody)
  • dlouhá trvanlivost při správném skladování

Proces lyofilizace: Předčištění a kontrola kvality. Rychlé zmrazení při teplotě, která odpovídá přesnému kritickému bodu - při tomto procesu nedochází k vytvoření ledových krystalů, které porušují buněčné stěny ovoce, čímž zničí nutriční obsah, strukturu, chuť, vůni a barvu. První pomalé sušení ve vakuu - odstraní 95 % vody a mimo jiné dochází i k odstranění kyseliny octové a alkoholu, jsou-li v čerstvém ovoci obsaženy. Druhé sušení - postupné zvyšování teploty a snižování vakua. Výsledkem je křehký, vysušený produkt s vlastnostmi čerstvého ovoce.

Tabulka nutričních hodnot:



100 g
energetická hodnota1360 kJ/325 kcal
bílkoviny5,8 g
sacharidy67,9 g
- z toho cukry61,1 g
tuky0,8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny0,1 g
vláknina14,7 g
sůl0,03 g

Složení: 

  • broskve plátky lyofilizované

Upozornění: 

Skladujte při teplotě do 20 °C. Upozorňujeme zákazníky, že v balení může být až 10 % ovocného prachu, který vzniká při přepravě produktu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Ostatní sladké dobroty
Dodavatel: Ronnie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.