Maliny sušené mrazem (lyofilizované) | Big Boy

154 Kč
Vyprodáno
Varianta
Velikost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Sušené ovoce si zachová nutriční hodnoty i vitamíny jako čerstvé.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci.

Maliny mají vysoký obsah vitamínu C, obsahují také vitamíny skupiny B (B1, B3, B9), A, E, vápník, zinek, fosfor a železo.

Výhody lyofilizace:

  • zachování chuti a vůně
  • zachování přírodní přirozené barvy a struktury
  • zachování výživových hodnot, vitamínů a minerálů
  • neplatíte hmotnost vody (maliny obsahují průměrně 86 % vody)
  • dlouhá trvanlivost při správném skladování

Proces lyofilizace: Předčištění a kontrola kvality. Rychlé zmrazení při teplotě, která odpovídá přesnému kritickému bodu - při tomto procesu nedochází k vytvoření ledových krystalů, které porušují buněčné stěny ovoce, čímž zničí nutriční obsah, strukturu, chuť, vůni a barvu. První pomalé sušení ve vakuu - odstraní 95 % vody a mimo jiné dochází i k odstranění kyseliny octové a alkoholu, jsou-li v čerstvém ovoci obsaženy. Druhé sušení - postupné zvyšování teploty a snižování vakua. Výsledkem je křehký, vysušený produkt s vlastnostmi čerstvého ovoce.

Tabulka nutričních hodnot:


100 g
energetická hodnota1127 kJ/263 kcal
bílkoviny8,1 g
sacharidy30,1 g
- z toho cukry30,1 g
tuky1,9 g
- z toho nasycené mastné kyseliny0 g
vláknina29,3 g
sůl0,02 g

Složení: 

  • maliny celé lyofilizované

Upozornění: 

Skladujte při teplotě 2 - 25 °C. Upozorňujeme zákazníky, že v balení může být až 10 % ovocného prachu, který vzniká při přepravě produktu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Ostatní sladké dobroty
Dodavatel: Ronnie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.